29/05 Taller d’Educació conscient i treball amb materials concrets

Què és l’Educació Conscient?

Molts adults i adultes que tenim fills o tenim contacte amb infants pel nostre rol d’educadors ens adonem cada cop més que reproduïm d’una forma automàtica, tot i les ganes d’evitar-ho, els patrons i les formes de relació viscudes a la nostra infantesa. El treball de conscienciació tant del nostre cos físic com de les nostres emocions, permetrà canvis a nivell intern, nous estats de consciència i una presència diferent que ens obrirà les portes a noves percepcions sobre les situacions o dificultats que ens trobem a diari . L’Educació Conscient contempla les esferes física, mental i emocional de cada infant per poder, així, acompanyar-los d’una forma activa i respectuosa en els seus processos de creixement i d’aprenentatge. Creiem que garantir-los un ambient d’amor incondicional i respecte per la seva individualitat és la base per a que puguin desenvolupar al màxim el seu potencial humà.

Què són els materials concrets?

Els materials concrets són eines que faciliten l’aprenentatge interactiu i autònom de conceptes abstractes, a través d’un procés vivencial.

Mitjançant la manipulació sensorial hom pot comprendre i integrar els coneixements en profunditat, mentre esdevé el protagonista del procés i en gaudeix, donat que l’acció te qualitat. En mig d’un ambient relaxat i sense una fita concreta, haurem de deixar enrere moltes premisses, fórmules i dogmes i així fer ús de la creativitat per a solucionar problemes concrets.

El treball amb materials concrets estimula la curiositat innata de tot ésser humà i converteix l’aprenentatge en un procés de descoberta apassionant, siguin quins siguin el ritme i l’ambició de cadascú. Perquè el que esdevé clau és el propi procés, més que els resultats obtinguts.

A càrrec de: Goretti Ribas

Dissabte 29/05/2010

Horari: 10-14h.

Lloc: Xerrac- C/Cavallers 63. Esparreguera

Preu: 25€.

Inscripció:

e-mail: xerrac.esparreguera@gmail.com

Telèfon: 635214070 (tardes)

Deixa un comentari